fbpx

Privacybeleid

Als bezoeker en klant van Appelticket heeft u recht op een zorgvuldige bescherming van uw persoonlijke gegevens. Om uw privacy zo goed mogelijk te beschermen is dit privacybeleid opgesteld. In dit beleid is te lezen hoe, wanneer en waarom Appelticket uw gegevens verwerkt en registreert.

Wie zijn wij?

Appelticket biedt Apple eindgebruikers met vragen over het gebruikt van Apple producten een platform waarmee zij in contact kunnen komen met echte Apple experts. Door middel van ons innovatief platform kunt u vanaf nu ook optimaal gebruik maken van uw Apple producten.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben omtrent dit privacybeleid, dan vragen wij u contact op te nemen met onze privacy afdeling per mail via avg@appelticket.nl.

Waar komen uw gegevens vandaag?

Uw gegevens worden door u zelf verstrekt of worden door ons voor zover nodig op basis van uw gegevens ingevuld. De verwerking van persoonsgegevens voldoet aan rechtmatige grondslagen en aan richtlijnen zoals de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit houdt ten minste in dat Appelticket passende technische en organisatorische maatregelen neemt om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Waarvoor worden uw gegevens gebruikt?

Er worden voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Appelticket. Deze worden hieronder toegelicht.

Het aanmaken van een account

Bij het aanmaken van een account op het platform van Appelticket, vragen wij u om uw naam, e-mail adres en een wachtwoord op te geven. Uw e-mail adres en wachtwoord worden gebruikt om een account aan te maken zodat u toegang heeft tot het platform van Appelticket. Wij gebruiken uw naam om u persoonlijk te informeren over uw geplaatste tickets en onze financiële administratie.

Het plaatsen van een ticket

Wanneer u als klant een ticket plaatst via het platform van Appelticket, heeft u de mogelijkheid om de contact mogelijkheid “Hulp op locatie” te kiezen. Bij deze optie vragen wij u om uw postcode. Wij gebruiken uw postcode enkel om uw locatie (bij benadering) weer te geven op een kaart voor onze experts. Hierdoor is het voor de experts inzichtelijk welke tickets beschikbaar zijn in zijn/haar omgeving. Voor uw gemak slaan we uw postcode op bij uw account gegevens. Uw postcode wordt enkel gebruikt wanneer uw ticket actief is én nog niet is aangenomen door een expert.

Analytics

Appelticket verzamelt jouw gegevens om de website te kunnen verbeteren. Dit gebeurt door middel van Google Analytics en Hotjar.

Jouw gegevens in Google Analytics hebben we geanonimiseerd waardoor deze dus niet gebonden zijn aan jouw persoonlijke gegevens. Door middel van Google Analytics houden we bijvoorbeeld bij hoeveel pagina’s je bezoekt en hoelang je deze pagina’s bezoek.

Ook jouw gegevens in Hotjar zijn geanonimiseerd waardoor deze dus niet gebonden zijn aan jouw persoonlijke gegevens. Door middel van Hotjar krijgen wij extra inzichten in het gebruik van onze website waardoor we onze website kunnen verbeteren.

Cookies

Appelticket maakt gebruik van cookies om jouw ervaring met onze website en de door ons gebruikte diensten te optimaliseren. Cookies zijn kleine stukjes informatie die door jouw browser worden opgeslagen.

Cookies die door Appelticket gebruikt worden, zullen we plaatsen vanaf het moment dat je aangemeld bent op het platform van Appelticket. Deze cookies gebruiken we om informatie over jouw account bij te houden zodat je niet elke keer opnieuw moet inloggen wanneer je de diensten van Appelticket gebruikt. Wanneer je je afmeld verwijderen we de cookies die door ons zijn geplaatst automatisch.

Cookies die door de door ons gebruikte diensten, zoals bijvoorbeeld Google Analytics, worden geplaatst, bevatten geen persoonlijke informatie en zullen voor een langere tijd worden opgeslagen in uw browser.

Ingesloten inhoud van Stripe

Om betalingen voor een ticket te verwerken gebruiken wij de diensten van onze betalingspartner Stripe.

Door middel van Stripe stellen wij flexibele betalingsmogelijkheden beschikbaar aan onze klanten. 
Hiervoor maken wij gebruik van ingesloten (embedded) inhoud van Stripe. De gegevens die je hierin invult worden verwerkt door Stripe om de betaling in jouw naam uit te kunnen voeren.

Stripe kan gebruik maken van cookies om hun diensten te optimaliseren wanneer je deze gebruikt op Appelticket. Ook de cookies van Stripe bevatten geen persoonsgegevens van jou.

Het opslaan van jouw gegevens

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Appelticket, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

Je account gegevens

We bewaren je account gegevens zodat je op een later moment snel én makkelijk opnieuw kan inloggen bij Appelticket. Dit zorgt ervoor dat je nog sneller kan je genieten van jouw Apple product

Invullen contact formulier

Wanneer je contact met ons hebt opgenomen via e-mail, dan worden de gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam en e-mail adres, opgeslagen op onze mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

Analytics

De gegevens die door Google Analytics en/of Hotjar op onze website worden verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mail adres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics en/of Hotjar

De beveiliging van jouw gegevens

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door Appelticket of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en waar mogelijk met twee-staps-verificatie. 

Bij een twee-staps-verificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Appelticket. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlog proces en is maar een beperkte tijd geldig. Tevens kan deze code maar één keer gebruikt worden.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL (Secure Socket Layer) certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Appelticket privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

Tevens is het domein van Appelticket (https://appelticket.nl) ondertekend met DNSSEC. Dit is een extra hulpmiddel waarmee de ‘bewegwijzering’ van de website veiliger en vertrouwder wordt.

Jouw rechten

Recht op inzage

Je hebt het recht om te allen tijde jouw gegevens op te vragen die bij Appelticket zijn vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een mail te sturen naar avg@appelticket.nl 

Nadat wij jouw aanvraag ontvangen hebben, krijg je van ons een overzicht van jouw gegevens.

Recht op rectificatie

Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Appelticket.

Recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Appelticket vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

Recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens als je vindt dat Appelticket niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.

Plichten

Appelticket verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van onze diensten. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Appelticket de betreffende diensten niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Appelticket met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd. 

Appelticket behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk vereist dan wel wanneer Appelticket dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Appelticket te beschermen. Daarbij trachten wij altijd uw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via avg@appelticket.nl